Kotona kynsien korjaus gel-manikyyrien vaurioittamille kynsille

Käyttämällä geelilakkaa saa kauniita, kauniita käsivarren näköisiä kynsiä, mutta se voi myös provosoida kynsien vaurioitumista. Tämä voi tapahtua melko nopeasti, ja voi aiheuttaa lisää ongelmia, kuten kynsien reikiintyminen, hilseily ja värivalon menettäminen. Kaiken tämän välttämiseksi on tärkeää huolehtia kynsistäsi oikea-aikaisen korjauksen ja hoitamisen avulla.

Seuraavassa on muutamia kotikorjaustapoja, jotka voivat auttaa elvyttämään ja hoitamaan geelilakkaan aiheuttamia vaurioita:

1. Puhdista ja kosteuta kynnet:

Ensimmäinen askel geelilakan aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen on puhdistaa ja kosteuttaa kynnet. Huolehdi siitä, että geelilakka poistetaan kynsistäsi huolellisesti ja älä käytä kynsentyökalujasi liian ahnaasti. Pehmeästi pyyhi kynnet ylös ja alas puhdista alue nailonharjalla. Älä unohda pyyhkiä pohjakynnet puhtaiksi puuvillapyyhkeellä.

Kosteuttamiseen sopii parhaiten kovettumisenestoöljy tai kynsilakanpoistoaine, joka sisältää E-vitamiinia tai aloe veraa. Käytä lämpimään veteen kastettuja kuivauspyyhkeitä pehmeästi painaaksesi öljyn kynsiin. Voit myös käyttää erityistä kynsien hoitoseosta haavojen hoitoon ja uusien kynsien kasvattamiseen. Se auttaa myös kulumista, väriä ja kiiltoa.

2. Levitä lakkaa varoen:

Levitä geelilakkaa varoen kynsille ja tarkkaile lakan laatua. On suositeltavaa valita lakka, joka sisältää enemmän E-vitamiinia, kosteuttavia ainesosia ja hoitavia vitamiineja. Käytä pehmeästi pyyhittyjä ja kostutettuja lakkareita suojataksesi kynsiä särkymästä ja halkeamisesta. Levitä lakkaa varoen ja vältä liikaa lakan poistamista ja uudelleenlakkaamista.

Jos lakka on mennyt päälle, odota noin 10–15 minuuttia ja poista lakka varovasti puuvillapyyhkeellä tai naarmuuntumatta kynsiä. Lakkaa on helpompi poistaa, kun se on hieman jälkeen, joten älä poista sitä liian aikaisin. Älä myöskään käytä liikaa voimaa, kun poistat lakkaa, sillä ne voivat johtaa kynsien hilseilyyn ja halkeiluun.

3. Valitse kynsienkuivaaja asianmukaisesti:

Kynsiesi kuivattamiseen geelilakan jälkeen voit käyttää kynsienkuivaajaa. Valitse kynsienkuivaaja, joka on suunniteltu erityisesti geelilakkatuotteiden poistamiseen, muotoiluun ja hoitoon. Älä koskaan valitse liian kuumaa säätöä sekä hieno- että suulakepuristimissa. Muutama minuutti täydelliseen geelilakanpoistoon ja kynsien hoitoon riittää.

4. Käytä silikonisuihkukynsiä:

Silikonisuihkukynnet ovat erinomainen tapa hoitaa kynsiä geelilakan jälkeen. Ne auttavat pitämään kynnet raikkaina ja sileinä ja kynnet pysyvät pehmeinä pitkään. Lisäksi ne auttavat torjumaan bakteerien ja sienien kerääntymistä ja myös suojamaan kynsiä kuivumiselta ja halkeilulta. Suihkukynsien säännöllinen käyttö auttaa kynsien korjaamiseen geelilakan jälkeen.

5. Tee kynsien luonnollista manikyyriä:

Kun kynnet ovat puhdistettuja ja kosteutettuja, on aika aloittaa luonnollinen manikyyri. Tässä vaiheessa kannattaa hioa kynnet, poistaa kuolleet ihoalueet ja poistaa liiallista lakkaa. Koska geelilakkaus voi joskus johtaa kynsien värinmuutoksiin, voit valita kynsilakkaa, joka sopii väriin ja maaliin kynnet tuomaan hehkuvan kiillon ja vahvistamaan heikentyneitä kynsiä.

Lopuksi voit pehmentää kynsiä ja auttaa väriä pysymään hoidettavana ja luonnollisena öljyllä, joka sisältää E-vitamiinia ja aloe veraa. Öljyn säännöllinen levittäminen auttaa kynsiä pehmentämään ja elvyttämään niitä.

Yhteenveto

Yllä olevat vinkit auttavat ennen kaikkea torjumaan kynsien vaurioita geelilakkaan liittyen. Lopuksi, muista, että vaikka voit suorittaa edellä mainitut korjaustoimenpiteet, voit silti viedä kynnet kosmetologilleen säännöllisesti, jotta voit varmistaa, että kynnet pysyvät terveinä ja vahvoina.