Tehkää itse – hiustenhoitolinimentti

Hiustenhoitolinimentti on loistava tapa hoitaa hiusrakkuloita ja auttaa poistamaan hiusvaivat, kuten kuivuus, haurastuneet latvat ja jopa liiallisen päänahan hilseilyn. Luonnollisilla ainesosilla valmistettuja hiustenhoitolinimenttejä voidaan käyttää eri tapoihin hoitaa hiuspiikkejä ja kiharoita, ja antaa heille kiiltävä ja terveä ilme. Tässä artikkelissa esittelemme kolme tehokasta ja yksinkertaista reseptiä anti-hiuspohjan tekemiseen omalla kotona.

Resepti 1: Honey and Olive Oil Hair Balm

Tämä hairbalsam on erittäin helppokäyttöinen ja tehokas hoitamaan hiusrakkuloita ja kiharoita. Se sisältää hunajaa, oliiviöljyä ja jodidia, joilla on erinomainen vaikutus hiuksiin ja auttavat poistamaan epäpuhtauksia. Seuraavat ainesosat tarvitaan:

 • ½ kupillista hunajaa.
 • 1 rkl oliiviöljyä.
 • 2-3 tippaa jodidia.

Ensin yhdistetään hunaja ja oliiviöljy kulhossa ja sekoitetaan hyvin, kunnes saadaan homogeeninen massa. Sitten jodi lisätään vähitellen ja sekoitetaan jatkuvasti, kunnes kaikki ainesosat ovat täysin sekoittuneita. Kun seos on valmis, voidaan se käyttää lämmitykseen merisuolalla täytetyllä pattilalla tai jopa lyhyesti mikroaaltouunissa. Tasaisesti lämmitettynä lopullinen liuos levitetään hiuksille ja jätetään siellä 10-15 minuutiksi. Sen jälkeen se poistetaan shampooilla ja lämpimällä vedellä.

Resepti 2: Egg Hair Balm

Kananmunien hiustenhoitolinimentti on yksi tavallisimmista ja helpoista ainesosista tehdyistä hoitajista. Se on tehokas erityisesti ohuissa, likaisissa ja vaurioituneissa hiuksissa, se myös palauttaa ja suojaa hiusrakkuloita ja auttaa poistamaan hilseä. Sen valmistamiseksi tarvitaan seuraavia ainesosia:

 • 1 kananmunan keltuainen.
 • 1 rkl kookosöljyä.
 • 1 rkl oliiviöljyä.
 • 1 rkl aloe-veraa.
 • 2-3 tippaa sitruunamehua tai sitruunan eteeristä öljyä.

Aloitamme sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa, kunnes saadaan homogeeninen seos. Sitten liuosta voidaan levittää hiuksille ja päänahalle kampaamalla ja hieromalla hitaasti ja varovasti. Jos hius on erittäin haurastunut, voi hiustenhoitolinimenttiä vaalennetusta, pehmeästä ja liikuteltavasta hiuksesta liikkua, ennen kuin lopullinen seos levitetään. Vain muutama minuutti riippuen annetun hoidon tarpeesta ja liuos voidaan helposti poistaa lämpimällä vedellä.

Resepti 3: Shea Butter Hair Balm

Tämä hiustenhoitolinimentti on erinomainen luonnolliselle kosteustasolle, ja se auttaa myös hiuksia joilla on tummat ja voimakkaat värit. Shea voi parantaa hiusfollikkelien verenvirtausta ja vahvistaa hiuksia, jotta niillä olisi pitkäikäinen vahvuus ja kiilto. Seuraavat ainesosat ovat tarpeen sen valmistamiseen:

 • 2 rkl shea voita.
 • 1 rkl oliiviöljyä.
 • 1 rkl manteliöljyä.
 • 1 rkl kookosöljyä.

Ensin lämmitetään oliiviöljy ja sekoitetaan sitten kaikki muut ainesosat. Työteho alkaa lämmetä ja voi olla kulutettava. Seuraavaksi seosta voidaan levittää hiuksille ja päänahalle ja hieromalla pehmeästi. Kun liuos on saanut vaikuttaa 10-15 minuuttia, voidaan se poistaa lämpimällä vedellä ja lopuksi voitele hiukset rauhoittavalla shampoo- ja/tai lääkkeellä.

Yhteenveto

Näillä yksinkertaisilla resepteillä voi tehdä erilaisia kodin hiustenhoitolinimenttejä. Kaikki nämä linimentit ovat tehokkaita ja luonnollisia harrastuksia, ja ne tekevät hiuksistasi terveempiä, paksumpia ja kiiltäviä. Valitsemalla oikeat ainesosat voit myös mukauttaa hiuslääköintisi tarpeisiisi.