DIY aurinkovoide. Voiko se suojata auringolta?

Kesä on täydessä vauhdissa, loma on alkamassa mutta et vieläkään tiedä miten suojaisit ihoasi ei-aina-niin-hyvältä auringon säteilyltä. Jos kaupoissa ja apteekeissa ei halua käydä etsimässä hyvää aurinkovoidetta, voi tehdä oman voiteen. Se on todella yksinkertaista!

Onko aurinko hyvästä vai pahasta?

Ilman aurinkoa ei ole elämää, energiaa tai lämpöä. Kehomme tarvitsee auringon säteitä tuottaakseen D-vitamiinia, joka on vastuussa esimerkiksi luustomme ylläpitämisestä. Voiko aurinko vaurioittaa? Tietenkin voi, etenkin suurissa määrissä. Lopputulos? Väriläikkiä, ryppyjä, syöpä, auringonpolttamat ja muut epämiellyttävät sekä inhottavat vaivat.

Voide UV-suojalla

Voide, joka suojaa UVA- ja UVB-säteilyltä, sisältää 10% sinkkioksidia. Tämä johtuu siitä, että voide luo ihon pintaan kerroksen, joka heijastaa takaisin auringon säteitä. Se on fyysinen suoja ja tarjoaa parhaan mahdollisen suojan aurinkoa vastaan. Voiteet sisältävät usein myös vadelmansiemenöljyä, joka toimii ryppyvoiteena, taistelee vapaita radikaaleja vastaan, elvyttää ja kosteuttaa.

Kotona tehty aurinkovoide. TEE SE ITSE

Kotitekoiseen aurinkovoiteeseen tarvitaan seuraavat ainesosat:

  • vesikerros: keitetty vesi (15 g) ja glyseriini (1 g),
  • öljykerros: emulgaattori (2,4 g) ja vadelmansiemenöljy (8 g),
  • ylimääräinen kerros: mikronoitu sinkkioksidi (3 g) ja ekologinen säilöntäaine (0,5 g).

Kaada vadelmansiemenöljyä ja emulgaattoria lasikulhoon ja lämmitä ne vesikylvyssä. Lisää glyseriini ja sekoita huolellisesti. Kaada ainesosat hitaasti tehosekoittimeen ja kohta huomaat kotitekoisen aurinkovoiteen muuttuvan paksummaksi. Kun voide on 40°C lämmintä, lisää mikoronoitu sinkkioksidi ja säilöntäaine. Aseta DIY aurinkovoiteesi purkkiin ja säilytä enintään 3 kuukautta kuivassa ja viileässä huoneessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *