Jotain punapäille! Miten saa punaisen värin pysymään kauan?

Tiesitkö, että punainen on epätavallisin luonnollinen hiusväri ihmisillä? Sitä pidetään edelleen omaperäisenä ja kauniina. Jos kuulut punapäiden ryhmään, tiedät varmaan miten näistä tulisista hiuksista pidetään huolta. Jos et kuitenkaan ole varma, että hoidat punaisia hiuksiasi oikealla tavalla, jatka artikkelin lukemista ja lue muutamasta kauneusvinkistä, joiden avulla voit nauttia kauniista ja terveistä punaisista hiuksista.

Miten saada punaiset hiukset?

Jos haluaa punaiset hiukset, voi valita yhden kahdesta vaihtoehdosta. Värjäämiseen voi käyttää hennaa tai tavallista hiusväriä. Ensimmäistä vaihtoehtoa pidetään paljon hyödyllisempänä ja turvallisempana luonnollisuuden ansiosta.

1. Henna

Henna (lawsonia inremis) on yrtti, joka tarjoaa punaisia ja oranssia sävyjä hiuksille. On hyvä ymmärtää, että henna ei vaalenna hiuksia vaan värjää niitä. Hennan valmistelu ennen värjäämistä on äärimmäisen tärkeää. Lyhyesti sanottuna, mitä happopitoisempi ja mitä kauemmin väri saa tekeytyä, sitä intensiivisempi väristä tulee. Itse hapettuminen määrittelee lopullisen värin intensiivisyyden. Hennan hapettamiseen voi käyttää joko barbadoskirsikkaa (eli Länsi-Intian kirsikkaa tai barbadoksenakerola) tai amlaa. Barbadoksenkirsikka antaa hiuksille hyvin kylläisen punaisen sävyn ja amlasta saa viininpunaiset tai mahonkiväriset hiukset.

Hennan suurin etu on pysyvä hiusväri. Mitä terveemmät hiukset ovat, sitä vahvempi sidos väriaineiden ja hiusten välille syntyy. Punainen värjäys vaurioituneissa hiuksissa voi siksi olla heikompi, haaleampi ja kadota nopeasti. Voiko haalistumisen sitten estää? Tietenkin voi, säännöllisyydellä – eli hennan säännöllisellä käytöllä. Tämä luonnollinen väriaine tekee hiuksista myös paksummat ja vahvemmat sekä ehkäisee mekaanisilta vaurioilta ja suojaa UV-säteilyltä.

2. Hiusväri

Ihan alkuun, hiusvärit voivat kuivata hiuksia ja ärsyttää päänahkaa. Toiseksi, punertavan sävyn luovat tuotteet peseytyvät nopeasti pois, haihtuvat ja muuttavat hiukset ajan myötä ns. likaisen blondeiksi. Toisaalta hiusväriä käyttämällä hiukset voi värjätä tarkemmin ja lopputulos on varmempi. Totuus on se, että heti värjäyksen jälkeen hiukset näyttävät paljon paremmilta. Mutta toisin kuin henna, tavallinen hiusväri ei paranna hiusten kuntoa säännöllisesti käytettynä. Ne toimivat itse asiassa päin vastoin: kuivaavat, tekevät päänahasta herkemmän ja vähentävät hiusten luonnollista kiiltoa.

Miten saa punaisen värin pysymään kauan?

1. Henna

Punaiseksi värjättyjä hiuksia voi vahvistaa Hennakiilteellä. Hennakiille on pieni määrä hennaa yhdistettynä silikonittomaan hoitoaineeseen. Tätä seosta tulisi käyttää kerran viikossa ja sen tulisi vaikuttaa hiuksissa sekä päänahassa noin 30 – 60 minuuttia. Alta löytyy esimerkkejä seoksista, joita voi käyttää punaisten hiusten värin vahvistamiseen:

  • hiuskasvu: 2-3 lusikallista puhdasta hennaa, 1 lusikallinen rohtosarviapilajauhetta, 4-5 lusikallista silikonitonta hoitoainetta;
  • sileät hiukset: 2-3 lusikallista puhdasta hennaa, luonnollista jogurttia tai kermaa, 2-3 lusikallista silikonitonta hoitoainetta;
  • hilseenvastainen: 2-3 lusikallista puhdasta hennaa, 1 lusikallinen rohtosarviapilajauhetta, 4-5 lusikallista silikonitonta hoitoainetta, muutama tippa koivutervaa.

2. Hiusväri

Jos päätät värjätä hiukset punaisiksi, muista parhaasi mukaan pitää pigmenttejä hiusten suojakerroksen alla. Suhteellisen hyvät tulokset saa käyttämällä sileyttä antavia tuotteita. Voit kokeilla vaikka kiinanruususta tehtyä hiuspesuainetta tai shampoon ja intiimihygieniapesunesteen sekoitusta. Hiusnaamiot maitohapolla, omenahapolla, viinihapolla tai palorypälehapolla ovat myös hyviä vaihtoehtoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *