Miten akneihoa hoidetaan kesällä? Ominaisuudet, tuotteet & hoito

Todella moni nainen kärsii aknesta. Finnit, mustapäät, ihohuokosten tukkeutuminen ja muut virheet eivät lähde ihan helposti. Vaikka onnistuisimme pääsemään niistä eroon, meille jää rumia väriläikkiä ja arpia. UV-säteily pahentaa ihon kuntoa. Lue, miten akneihosta pidetään huolta kesällä, mitä tuotteita tulisi käyttää ja miten ihoa suojataan auringonvalolta.

Miten hoitaa akneihoa?

Jotta aknea voisi hoitaa tehokkaasti, on määriteltävä aknen kunto ennen hoitoa ja hoidon jälkeen sekä tarkastella talituotannon, tulehduksen, herkkyyden, verisuonten uudismuodostuksen sekä väriläikkien tilaa. Valitessamme kauneustuotteita meidän on otettava kaikki nämä tekijät huomioon. Aknehoidon aikana ihosta tulee todella herkkä ja joskus herkkyys muuttuu pysyväksi vaivaksi. Tämän takia on hyvä miettiä ihon kosteutusta, rauhoitusta ja lievitystä heti alkuun. Kesällä on luotava erityinen ihonhoitorutiini.

Akneihon puhdistaminen

Epäpuhtauksien, liiallisen talin ja meikin jäämien puhdistaminen on tehtävä kohtuuden rajoissa. Ihon luonnollista suojakerrosta häiritseviä, vahvasti puhdistavia ja kuivaavia ainesosia ei kannata käyttää. Akneiholle, sekaiholle tai öljyiselle iholle suunnatut tuotteet ovat liian voimakkaita. Pesuharjoja tai -sieniä ei myöskään suositella, sillä ne ärsyttävät ihoa ja keräävät itseensä bakteereja. Puhdistavat öljyt ja emulgaattorit voivat sopia akneiholle. Öljyt yhdistyvät taliin – emulgaattori pesee sekoituksen kasvoilta jättämättä kireyden tunnetta. Tuote puhdistaa myös silikoneja ja UV-suojan.

Suoja UV-säteilyltä

Akneiho ei ole ainoa auringonsuojaa tarvitseva. Kosteusvoiteet UV-suojalla voivat säästää akneihon kuivuudelta, ärsytykseltä ja auringon aiheuttamalta ikääntymiseltä. Lisäksi ne estävät väriläikkiä ilmestymästä, mikä on todella hyvä ominaisuus, sillä niitä voi olla vaikea saada pois tulevaisuudessa. Jos eri kauneusvirheiltä haluaa välttyä, on käytettävä tuotteita korkealla SPF-suojalla päivittäin – SPF 50. Valitse kevyitä tuotteita, jotka sisältävät luonnollisia suoja-aineita ja eivät tuki ihohuokosia.

Ihon kuorinta

Ihon ylimmän kerroksen kuoriminen on tärkeää myös akneihon hoidossa. Suosi happoja, mikrokuorivia tuotteita ja hedelmäkuorintoja. Mantelihappo, salisyylihappo, maitohappo, atselaiinihappo ja monet muut hapot ovat loistavia valintoja. Aknehoidon aikana UV-suojan sisältävät kosteusvoiteet ja kosteuttavat valmisteet ovat pakollisia. Mikrokuorintatuotteet ehkäisevät talia kertymästä hiustuppien lähettyville ja toimivat tulehduksia sekä bakteereja vastaan. Happokuorinta on tehtävä ammattilaisen toimesta. Valmisteet suurilla happomäärillä ovat kaikkein tavallisimmat, sillä ne pääsevät käsiksi ihon syvempiin osiin. Mantelihappo, glykolihappo, atselaiinihappo ja maitohappo ovat suosituimmat valinnat.

A-vitamiinit

A-vitamiinin johdannaiset, jotka ehkäisevät ihon kovettumista ja taistelevat aknea sekä ihotulehduksia vastaan, elvyttävät ihosoluja ja kuorivat ihoa. Jos A-vitamiinihoidon päättää ottaa kesällä, aurinkosuoja on pakollinen. A-vitamiinin johdannaisia käytetään myös palovammojen, auringonpolttamien, paleltumien, eri akne- ja psoriasismuotojen, punajäkälän, iktyoosin, xeroderma pigmentosumin ja punahukan hoitamisessa.

Antioksidantit

Ne taistelevat vapaita radikaaleja vastaan, vähentävät oksidatiivista stressiä, suojaavat rypyiltä ja ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta. A-, C-, D- ja E-vitamiinit, vihreä teeuute, Q10-koentsyymi, beetakaroteeni ja flavonoidit ovat antioksidanttien yksinkertaisimpia muotoja. Näitä löytää sekä ruoasta että kauneustuotteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *