Miten kuivia, rohtuneita huulia hoidetaan?

Huulet ovat todella vastaanottavainen osa kasvojamme. Ne ovat alttiita ärsytyksille ja haavoittuvia eri ulkoisia tekijöitä vastaan. Äärimmäinen kuivuus ja haavat ovat tavallisia jäätävän kylmyyden ja kovien tuulien takia. Onneksi on tapoja pitää huulet kateutta herättävinä, terveinä ja sileinä.

Mikä tekee huulista niin herkät?

Herkkyys erilaisia ulkoisia tekijöitä kohtaan on huulten rakenteen tulos. Huulten iho on todella ohut, siinä ei ole karvoja tai hikirauhasia ja niiden pinnalta löytyy hyvin vähän talirauhasia. Asioiden pahentamiseksi, huulten iho voi olla ärsyyntynyt sääolosuhteiden, syömäsi ruoan, kauneustuotteiden, vääränlaisen huolenpidon, sairauksien tai allergioiden takia.

Rohtuneet huulet – syyt

Rohtuneet huulet voivat johtua seuraavista:

  • vitamiinien ja hivenaineiden puute,
  • vartalon kuivuus,
  • hormoniepätasapaino,
  • tuuli, auringonvalo, kylmyys,
  • huulituotteiden ainesosat, esim. alkoholi.

Miten rohtuneita huulia hoidetaan?

1. Huulikuorinta

Tämä tulisi tehdä ainakin kerran viikossa. Kuorinnan ansiosta huulilta irtoaa kuolleita ihosoluja, niistä tulee sileämmät ja ne ovat vastaanottavaisempia muille tuotteille. DIY sokeripohjainen kuorinta on paras valinta. Hiero ainetta hellävaraisesti huuliin muutaman minuutin ajan. Kuorinnan jälkeen sokeri huuhdellaan haalealla vedellä.

2. Huulia paikkaavat naamiot ja hoidot

Ne sisältävät runsaasti kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia, kuten aloe veraa, avokadoa, hyaluronihappoa ja hunajaa. Naamioita löytyy eri muodoissa ja kankaina (kuten kasvonaamioissa). Ne laitetaan huulille ja jätetään vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi. Kun naamio otetaan pois, loput tuotteesta voi hieroa ihoon. Nyt huulet ovat sileät, kosteutetut ja silkkiset!

3. Huulihieronta

Hieronta toimii lähes samalla tavalla, mutta lisää lisäksi verenkiertoa ja saa huulet näyttämään suuremmilta. Käytä pehmeää hammasharjaa ja suosikkikosteusvoidetta tai sokerikuorintaa. Muistakaa tämä – hierontaa ei saa tehdä haljenneilla huulilla tai huuliherpeksen ollessa aktiivinen.

Miten rohtuneita huulia voi ehkäistä?

Jotta huulet eivät enää rohtuisi, seuraa seuraavia vinkkejä:

  • käytä huulirasvaa tai suojaavaa huulipunaa säännöllisesti,
  • syö runsaasti A-, B- ja E-vitamiineja,
  • juo noin litra tavallista vettä päivittäin,
  • juo yrttiteetä ja vihreää teetä.

Lisäksi; vältä huulten pureskelua, nuolemista (etenkin kuumissa tai kylmissä olosuhteissa), tupakointia ja kuivien huulten ihon repimistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *