Pedikyyri kotona askel askeleelta – Jalanhoitoa omalla tavalla

Jalkojen ihonhoito saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, miellyttävältä tekemiseltä. Osa naisista on varmaan tätä mieltä mutta jalanhoidon aloittelijoilla on varmasti eri mielipide. Onko kynsien ja jalkojen hoitaminen todella aikaa vievää ja tylsää? Vaihtoehtoja on kaksi: kotona tehtävä pedikyyri tai hoitolapedikyyri. Aiemmin mainittu tuo paljon mielihyvää ja kateutta aiheuttavia tuloksia.

Pakolliset kynsivälineet

Jos pedikyyrin haluaa tehdä kotona, tarvitaan kauneustuotteita (kynsilakanpoistoaine, saippua, vauvaöljy tai kylpysuola, kynsinauhoja pehmentävä öljy, kynsilakka, aluslakka ja päällyslakka, kuorinta) sekä kynsivälineitä (kynsiviila ja kiillotin, kynsileikkuri, pedikyyrilaite tai hohkakivi, puinen kynsinauhatikku, varpaiden erottelija, pyyhe).

Pedikyyri kotona askel askeleelta

  1. Jalkakylpy. Upota jalat lämpimään veteen saippualla, vauvaöljyllä tai kylpysuolalla. Minikylpy rentouttaa väsyneitä jalkoja, pehmentää ihoa ja kynsiä sekä lievittää kipua. Kylvyn ansiosta rakkuloiden ja kovettuneen ihon irrottaminen sekä kynsien viilaaminen on helpompaa. Lisää veteen muutama tippa eteeristä öljyä tai kylpypommi kylvyn piristämiseksi.
  2. Puhdista vanha kynsilakka, jotta voisit sen jälkeen laittaa uutta. Käytä asetonitonta poistoainetta vähentääksesi ärsytysten ja vaurioiden riskiä.
  3. Leikkaa, viilaa ja kiillota kynnet. Kylpy pehmentää kynttä, joten tämän tulisi olla helppoa. On tärkeää leikata ja viilata kynnet suoraan, koska se on ainoa tapa välttyä sisäänkasvaneilta kynsiltä ja muilta epämiellyttäviltä sairauksilta. Kun kynsi on oikean muotoinen, kynnen pinta kiillotetaan. Tällä tavalla päästään eroon kynsilakan jämistä ja tehdään seuraavista askeleista helpompia.
  4. Kantapään ihonhoito. Kynsilakka kynsissä ei tee jaloista hyvin hoidettuja. Terve ja sileä iho kantapäissä on myös tärkeää. Pedikyyrilaite, hohkakivi tai raspi poistaa kuolleita ihosoluja, halkeamia sekä rakkuloita. Hieromalla jalkoja karkealla kuorinnalla saadaan aikaan sama lopputulos. Nämä käsittelyt parantavat kynsien ja ihon verenkiertoa. Kantapäiden hieronnan jälkeen kuorinta pestään pois ja iho kuivataan.
  5. Kynsinauhat. Kynsinauhat voi helposti työntää alaspäin puisella tikulla tai leikata pois. Jos ne päättää leikata pois, se on tehtävä hellävaraisesti – leikkaamalla liian syvälle saadaan helposti aikaan tulehduksia tai vaurioita syviin ihokerroksiin. Kynsinauhojen työntötikun tai pehmentävän öljyn käyttö on turvallisempaa. Hiero lopuksi vauvaöljyä kynsiin.
  6. Kynsilakka. Tämä taitaa olla miellyttävin osa pedikyyrissä. Aseta erottelija varpaiden väliin suojataksesi ihoa tahroilta. Levitä pohjalakkaa ja anna sen kuivua. Lakkaa sen jälkeen kynnet halutulla kynsilakalla. Viimeistele päällyslakalla, joka saa kynnen kuivumaan nopeammin ja suojaa pedikyyriä vaurioilta.

Hoito on kaiken A ja Ö

Jos kynsistä haluaa vahvat ja terveet ja kantapäistä sileät, säännölliset jalkanaamiot ovat pakollisia. Voit kokeilla DIY-tuotetta – sekoita kananmuna, lasillinen rasvaista jogurttia, puoli lasia sitruunamehua ja tippa sitruunaöljyä. Kaada naamio kulhoon ja upota jalat kulhoon. Huuhtele naamio pois noin 15 minuutin kuluttua ja hiero sitruunaöljyä ihoon. Hieronta rentouttaa ihoa ja lisää verenkiertoa.

Kesän ja kevään pedikyyritrendit

Geometriset kynsikuviot ovat suosiossa – ne voi tehdä kotona silmänräpäyksessä. Kasvikuviot, kuten kukat, lehdet ja köynnökset ovat myös trendikkäitä. Ranskalainen pedikyyri tulee aina olemaan muodikas ja se sopii kaikkiin tilaisuuksiin ja asuihin. Rohkea ja värikäs ombre on edelleen in.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *