Kauneutta aamupalaksi. Mitä syödä aamulla kauneuden kannalta?

Vanhan sanonnan mukaan meidän tulisi syödä aamupalaa kuin kuninkaat, jakaa lounas jonkun kanssa ja illallinen antaa köyhille. Mutta todellisuus on hiukan erilainen; laatu on tärkeämpi kuin määrä kun puhutaan terveydestä. Mitä meidän tulisi syödä aamupalaksi? Minkälaisia tuotteita meidän aamupalamenussa tulisi olla?

1. Muroja

Murot ovat ehdottomasti yksi parhaimmista kuitujen lähteistä. Tämän lisäksi niissä on vähemmän sokeria. Aamupalaksi voimme syödä kaurahiutaleiden lisäksi myös orhaa, ruista, vehnää tai spelttivehnää.

2. Kokojyväleipä

Toisin kuin valkoinen leipä, kokojyväleivässä on enemmän hiilihydraatteja, kuituja, vitamiineja ja mineraaleja.

3. Kreikkalainen jugurtti

Kaikenlaiset luonnonjugurtit ovat proteiinin ja kalsiumin lähteitä, ja mikä parasta, ne maistuvat ihanille tuoreiden hedelmien, pähkinöiden tai kuivattujen hedelmien kanssa.

4. Munat

Munat ovat korkeaproteiinisia ja matalakalorisia välipaloja joissa on paljon tyydyttynyttä rasvaa , vitamiineja (D,E,K,B6) ja kalsiumia. Munista aamupalalla saat ekstraedun korkeaan antioksidanttipitoisuuteen.

5. Tuoreet hedelmät

Mitä hedelmiä meidän tulisi syödä aamupalalla? Ensinnäkin, banaaneja (vitamiinien ja mineraalien lähde), mansikoita (paljon C-vitamiinia ja kuitua), metsämarjoja (korkeat antioksidanttipitoisuudet, erityisesti vadelmissa ja mustikoissa) ja kiivi (täynnä C-vitamiinia, kuituja ja kaliumia). Voisimme luetella lähes kaikki hedelmät niiden hyvien ominaisuuksien perusteella, mutta et todennäköisesti haluaisi käyttää sitrushedelmiä, sillä niissä on paljon sokeria.

6. Appelsiinimehu

Kaikista sitruksista, appelsiinimehu on ylpeä poikkeus, sillä se on täynnä vitamiineja (kuten erittäin tärkeää D-vitamiinia). Parasta on tuorepuristettu 100% luonnollinen appelsiinimehu.

7. Vehnäalkiot

Ituja aamiaiseksi? Miksi ei? Venhästä olevat ovat täynnä E-vitaminiia ja foolihappoa. Voit lisätä niitä kreikkalaiseen jugurttiisi tai laittaa voileipääsi.

8. Pellavansiemenet

Jauhetut pellavansiemenet (varoitus – meidän vatsamme eivät pysty sulattamaan kokonaisia pellavansiemeniä) on arvokas omega-3 rasvahappojen, kuitujen ja syöpävasta-aineidenlähde.

9. Tee

Kuppi teetä aamuisin aamupalan yhteydessä voi antaa suuren määrän antioksidantteja. Kateiini, jota on teessä, parantaa immuunijärjestelmäämme. Paras on tietysti vihreä tee.

10. Kahvi

Tiedostamme kahvin haittavaikutukset, mutta ne eivät ole kaikki mitä kahvi on. Itseasiassa yksi kupillinen kahvia aamupalalla vähentää diabetes, hidastaa ikääntymistä, madaltaa kolesterolia ja on hyvä antioksidanttien lähde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *